donderdag 9 februari 2012

Ook genieten van de sneeuw Le Marche Italie

Ondanks het feit dat we de sneeuw wel kunnen weg kijken, proberen we er met zn viertjes toch het beste van te maken. We hebben tenslotte geen keus en zullen helaas nog wel een paar dagen thuis moeten blijven. We raken zo langzamerhand wel wat verveeld en willen wel weer ons eigen ding doen, zoals werk en zelfs ook school. In ons enorme huis is er slechts een ruimte verwarmd met de houtkachel, de rest van het huis is zeer koud. Dat is dan weer een nadeel in de winter van die enorme dikke muren. In de zomer natuurlijk super! Gisteren zagen we 4,5 graden in de hal! brrrrr dat is heel koud...We zijn nu al weer 10 dagen rondom de Heuvel. De wasmachine doet het niet meer (water is bevroren), het pad naar de openbare weg wordt nog niet opgeruimd en na 2 dagen ff genieten van de sneeuw omdat het eindelijk eens niet sneeuwt, wordt er vanaf morgen weer flinke sneeuw voor een paar dagen verwacht. De meiden zijn al bijna 2 weken thuis, de scholen blijven gesloten voorlopig. De noodtoestand is in verschillende plaatsen om ons heen afgekondigd en het leger is ingeschakeld om mensen uit hun huizen te bevrijden.  Om een stel mensen uit Elcito te halen hebben we het leger gezien met een zgn snowcat gaaf spectaculaire machine. Ook hebben we gister aan het eind van de dag een grote sneeuw frees gezien deze stond bij de ingang van ons pad diesel te tanken vanuit een hulp voertuig.
Twee grote V8 motoren die de dit heel bijzondere voertuig voorruit bewegen deze zuigt als het ware de sneeuw op en spuugt dit via hele grote buizen aan de zijkant weer weg, en maakt zo de weg begaanbaar.


 Heerlijk donderdag 9 februari zon! dat levert natuurlijk prachtige plaatjes op. Castel San Pietro


 Elcito is ook helemaal in de sneeuw.


 Vandaag voor het eerst boodschappen gedaan. Er was maar weinig te verkrijgen in de supermarkt want die worden ook slecht bevoorraadt. Terug moesten we alle boodschappen weer lopend via het weiland van onze buurman (400mt lang) en door de enorme sneeuw naar ons huis brengen. Gelukkig zijn de meiden groter en kunnen ze ook wat dragen. Na een aantal malen heen en weer was alles eindelijk in huis... zodat we weer een paar dagen verder kunnen. Wat een gedoe..Vandaag heeft Evert een heleboel sneeuw van ons dak gehaald. Het is echt een enorme laag en het beangstigd ons, want het is tenslotte een zeer oud huis. Vanaf morgen wordt er weer heel veel sneeuw verwacht voor een paar dagen.

zondag 5 februari 2012

4 febr niet meer naar de openbare weg Italie Le Marche

 Sinds 4 februari kunnen we ook niet meer naar de openbare weg toe lopen. Er ligt op ons pad van 400mt ongeveer 1,5 meter tot 2 meter sneeuw en daar kun je niet zo maar even overheen lopen. Je zakt er helemaal in weg.Dat geeft een akelig gevoel, want als er iets is kunnen we dus niet naar de weg toe komen en andere kunnen niet naar ons toe komen. We zijn totaal geisoleerd momenteel. Gelukkig hebben we ook niets en is er ook nog steeds voorraad kwa eten en drinken in huis. De electriciteit valt regelmatig uit, maar na 1, 2 of 3 uur gaat het gelukkig steeds weer aan. We hebben een generator dus mocht het voor langere tijd uitvallen kunnen we die aanzetten maar dat is dan echt voor de koelkast/vriezer en niet voor andere zaken. We zitten hier nog wel een paar dagen vast, want de voorspellingen zijn nog steeds sneeuw, vriezen en nog meer sneeuw. De scholen zijn voorlopig ook gesloten. We vermaken ons met zn viertjes thuis met een spelletje, tv, computer, wii, lezen, make-uppen, knutselen en gaan ook elke dag een paar keer naar buiten om ons steeds maar weer te verbazen over de enorme hoeveelheid sneeuw die er ligt. We hebben zoiets nog nooit gezien, zo ongelovelijk veel sneeuw. Hieronder volgen nog veel meer fotos. Voor de ramen en deuren hebben we planken etc. geplaatst zodat de sneeuw niet naar binnen komt. Op het dak van ons huis ligt een enorme pak sneeuw...als dat ons oude huis maar volhoudt...


De trampoline is ingegraven! maar dan wel met sneeuw alleen de springmat is nog te zien, de rest is verdwenen onder de sneeuw. Ook het zwembad is inmiddels niet meer te zien.

Evert heeft een hutje gemaakt voor de generator, mocht de stroom echt helemaal uitvallen. Elke dag vegen we een paar paadjes naar belangrijke deuren (houtopslag, vriezer, voordeur) schoon zodat we daar kunnen komen.

Elke dag moeten ook de koppen van de schotels voor tv ontvangst van de Italiaanse en Nederlandse tv schoongeveegd worden, anders hebben we geen ontvangst op de tv ivm de sneeuw.

Op deze cm staat 80 cm., maar inmiddels is er nog meer gevallen en ligt er op ons pad, waar we niet bij kunnen komen zeker 1,5 mt waar je totaal in wegzakt.


We proberen om via het weiland van onze buren naar de openbare weg te komen, maar ook daar zakken we volledig in weg. We gaan het vandaag 5 febr. opnieuw proberen.

Hierboven blijft natuurlijk een plaatje, prachtig al die sneeuw!
Ons pad van 400mt naar de openbare weg toe is volledig ingesneeuwd tot zeker 1,5 mt hoogte en zeer zachte sneeuw waar je volledig inzakt. Het sneeuwt wordt door de wind op ons pad gewaaid.
Het terras van appartement Gufo is helemaal ondergesneewd, zelfs de plantenbakken zijn niet meer te zien.

Achter ons huis is alles ook helemaal ondergesneeuwd. Je kunt 1 lampje (klein puntje aan de rechterkant vlakbij de bomen)  naar ons terras (partytent, bbq, diners) nog net boven de sneeuw zien.

Op de afvalbakken, maar ook op het dak van ons huis ligt een enorme hoeveelheid sneeuw.

vrijdag 3 februari 2012

50cm sneeuw in Le Marche Italie


Ongelovelijk wat een sneeuw en het blijft maar sneeuwen en sneeuwen. Er ligt nu al 50cm sneeuw op onze heuvel. Dit hebben we in de afgelopen jaren nog nooit gehad. We hebben uiteraard vele fotos gemaakt, want het landschap is echt prachtig om te zien. Wanneer we weer de openbare weg op kunnen moeten we afwachten want de sneeuwval zal de aankomende dagen nog aanhouden.