zondag 20 mei 2012

La Notte Bianca San Severino Marche italie

Le Notte Bianca in San Severino Marche is een jaarlijks terugkerend festival.
Het is een festival wat vooral ook in grote Italiaanse steden gevierd wordt.
Er wordt in die nacht vele verschillende soorten muziek ten gehore gebracht, de musea zijn geopend, diverse soorten optredens, markten, eten uiteraard en vooral veel gezelligheid.

We waren er nog nooit geweest omdat we vonden dat onze Nederlandse kinderen te klein waren, maar inmiddels zijn ze groter en wij veritaliaansen we steeds meer. De oudste hadden we begin van de avond al naar San Severino gebracht zij zou later die avond een optreden geven met andere muziekanten. Ze speelt zelf dwarsfluit. Zelf ging ik weer terug en is de jongste nog even naar bed gegaan om daarna om 22.30 uur naar de stad terug te keren. Wat een drukte in de stad en wat een gezelligheid. Oude mensen, jonge mensen, gezinnen met ook kleine kinderen (ook wandelwagens) etc. die allemaal naar de stad gekomen waren om gezellig samen te zijn.
Overal waren er diverse soorten muziekstijlen te horen (livebands), er was een markt, vele optredens van clowns, steltenlopers, touwtrekken,  scouting, dans waren overal in de stad te vinden. Er was ook nog een markt, tuktuks te huur, balonnen, de winkels waren bijna allemaal geopend op dat tijdstip. We keken onze ogen uit dat er zoveel mensen aanwezig waren van klein tot groot.
Uiteraard was ook de politie er aanwezig, maar die hadden niets te doen, want het was gewoon gezellig en stonden met iedereen een praatje te maken. Het grootste verschil met Nederland hierin is dat er niet of nauwelijks wordt gedronken en ook oud en jong allemaal aanwezig zijn. Het is dus zeker geen feest voor alleen de jeugd.
Supergezellig dus en zeker om volgend jaar opnieuw naar toe te gaan.
We hebben diverse fotos gemaakt, maar die waren niet echt goed gelukt ivm het tekort aan licht en de kwaliteit van mijn kleine fototoestel. We vallen al genoeg op dus ik wilde mijn grote camera niet meenemen. Een toerist zijn we toch na 6 jaar niet meer, we horen er absoluut bij en voelen ons hier thuis.

Show met paarden en cowboys in de hoofdstraat van San Severino Marche


Om 00.00 uur nog aan een heerlijke suikerspin!
Op de markt nog een typische Hollandse molen gezien met een paar Italianse koeien ernaast.

vrijdag 18 mei 2012

Prachtige natuur op de heuvel Le Marche Italie

We wonen in een beschermd natuurgebied en de natuur is hier vooral in het voorjaar werkelijk schitterend. Tijd om vele fotos te maken van de prachtige bloemen en planten op en rondom onze heuvel. Van een aantal planten hebben we geen naam, mocht je die weten, we horen het graag..
Verder  hebben we vijgenbomen, olijfbomen, pruimen, kersen, palmboom, kastanjes, dennebomen, notenbomen (walnoten), eikenbomen etc.
Wil je deze prachtige natuur echt zien, kom naar het midden van  Le Marche Italie, rustige camping, ruime appartementen.
                               Klaprozen


                               Brem
                               Brem
                          
                               Ook voor ons huis hebben we vele potten                        met surfinie en geraniums staan.
                               Roos
                               Schaapjes voor ons huis
 Een aantal vijgen, die in september rijp zijn en klaar om op te eten.
 De bijen zijn volop in de klavers te vinden.
                           
Klaprozen zijn er volop op onze heuvel te vinden, maar ook om ons heen zijn vele velden vol prachtige klaprozen te zien.
Pruimen

Vanaf de privetuin van appartement Gufo, de moerbei, olijfbomen en de schaapjes van de buren.
                               Op ons eigen terras verschillende soorten tomaten, paprika, courgettes, tijm, basilicum, rozemarijn.

zondag 13 mei 2012

Moederdag in Italie

De oorsprong van La festa della mamma, Moederdag, gaat terug naar de tijd van de Romeinen. Op deze dag vereerden zij de godin van de vruchtbaarheid, en vierden ze het feest van de lente. In Italie wordt Moederdag ook op de tweede zondag van mei gevierd. Alle moeders worden in het zonnetje gezet en krijgen cadeautjes, iets lekkers of bloemen, al dan niet voorzien van een gedichtje of een liedje. De gedichten van school gaan meestal over de fantastische kookkunsten van de moeders.
Helaas hier op school niet van die echt zelf gemaakte knutsels. Er wordt wel wat gemaakt maar dan met hulp van de juffen zodat het er extra mooi uit ziet. Persoonlijk vind ik de zelfgemaakte knutsels toch leuker...
De gezinnen gaan smiddags genieten van een uitgebreide Pranzo, lunch in een lokaal restaurant, waar Mamma extra verwend zal worden.

Voor alle moeders, fijne dag!
Marian

www.huisopdeheuvel.nl