zondag 24 juni 2012

Juni in Le Marche Italie bij Huisopdeheuvel camping, huurtent en appartementen

De maand juni is alweer bijna voorbij. Tijd om een blog te maken over de maand waarin we van alles en nog wat gedaan hebben.

Van 2 juni tm 12 juni zijn de jaarlijkse spelen (palio) van San Severino Marche. Dit jaar deed Nienke mee met de spelen en de onderdelen "lepel met balletje lopen" en zaklopen. Ze heeft de 3e prijs gewonnen en kreeg daarvoor een echte beker. We doen overigens mee met het dorp Cesolo, waar de basisschool van Nienke staat. Op 8 juni is de jaarlijkse prachtige optocht in San Severino Marche waar ong. 1500 figuranten aan deelnemen. Ook hier liep Nienke weer mee met een prachtige prinsessen jurk aan.

Het einde schooljaar is inzicht en dus volgen ook de jaarlijkse eindejaarsvoorstellingen. Femke gaf opnieuw een mooi muziekconcert en Nienke een leuke voorstelling. Het schooljaar is voorbij en vanaf 14 juni kunnen ze genieten van 3 maanden zomervakantie. Heerlijk. Nienke gaat in september beginnen op de middelbare school en Femke gaat naar de 3e klas van de middelbare school. De lagere school periode is dus nu echt voorbij voor ons. Toch wel bijzonder..

Tijdens de EKvoetbalwedstrijden hebben we de tv naar beneden gedragen en onder de partytent gezet en zo samen met de gasten gekeken naar de wedstrijden. Helaas was het snel voorbij waardoor we alle oranjekleding weer kunnen opbergen voor over 2 jaar...

Het weer is heerlijk zonnig en warm en dan moeten wij het er ook lekker van nemen om er even tussen uit te gaan nu het nog kan. We zijn heerlijk een paar uurtjes naar het strand geweest en hebben genoten. Temperaturen rond de 35 graden! Het lijkt wel hoogseizoen hier...

De pasta-avond was weer zeer geslaagd en er zullen er nog vele volgen. Volgende week gaan we weer BBQ-en en vanaf 30 juni kun je 2x per week bij ons mee-eten. 1x BBQ en 1x Pasta-avond.

Er zijn 2 hele lieve kleine poesjes op de heuvel van net 8 weken oud. Ze heten Mimi en Beli en rennen heerlijk in de rondte, maar ook slapen ze nog veel van al dat gespeel.
Het is gezellig op de heuvel met de gasten, het warme zomerse weer is heerlijk en we kijken uit naar de vele gasten die nog komen gaan. We hebben er weer heel erg veel zin in.

ciao
Marian