woensdag 12 september 2012

Italiaanse school weer begonnen

Na 3 maanden schoolvakantie is het vandaag zover. De school van de meiden is vandaag weer begonnen. Zoals elk jaar breng en haal ik ze de eerste dag van en naar school. Daarna gaan ze zoals bijna iedereen hier met de schoolbus. De school begint om 8.00 uur en dat is dus vroeg opstaan..
Voor de jongste is het het eerste jaar op de middelbare school en de oudste gaat naar de derde klas en tevens laatste jaar van de middelbare school. Voor zowel de meiden als ons (ouders) een bijzonder jaar dus.

Aangekomen op school is het een drukte van jewelste, de meeste kinderen worden de eerste dag gebracht en gehaald zoals ook wij dat dus doen.
Alle kinderen moeten in de aula in het vak van hun klas staan en wachten op de directrice. Ook ik blijf dit jaar wachten in tegenstelling tot andere jaren toen ik de jongste ook nog naar de lagere school moest brengen. Zodra de directrice aankomt, staat iedereen op en gaat twee aan twee in de rij staan.  De directrice neemt het woord: Buongiorno waarop alle honderden kinderen in koor keurig antwoord geven: Buongiorno! Daarna worden alle klassen verwelkomd en stelt ze per jaar nog een aantal algemene vragen waarop de kinderen weer allemaal keurig antwoord geven. Ze vindt het leuk om iedereen weer te zien, wat zijn de kinderen weer gegroeid en hopelijk hebben ze genoten van een heerlijke vakantie.
De eerste paar dagen zijn de lessen slechts tot 11.15 uur, zo kunnen de kinderen weer wennen aan de school na 3 maanden thuis gezeten te hebben. Vanaf maandag is het normale lesrooster.

Ze wenst iedereen een hele fijne en gezellige schooltijd toe en daarna mogen de klassen per klas en begeleidende leraar rustig naar het eigen klaslokaal (in Italie wijzigen de leraren van lokaal ipv de leerlingen) lopen. 

Alle eerste klassers blijven achter die ze hierna ook nog even wil toespreken en vooral van harte welkom wil heten. En dat ze begrijpt dat het heel spannend is de eerste klas van de middelbare school maar dat iedereen zijn/haar best zal doen om hun snel thuis te laten voelen hier op de middelbare school. Daarna mogen de eerste klassers ook samen met een leraar naar hun klaslokaal lopen.

De ouders van de eerste klassers blijven achter waar ze ook nog een en ander aan uitlegt.

Om 11.15 uur haal ik de meiden weer op en de jongste is meteen erg enthousiast over haar nieuwe meiden/jongens in de klas en de school. Voor de oudste veranderd er eigenlijk niets, zelfde school, zelfde lokaal, zelfde leerlingen.

zondag 2 september 2012

Augustus op de camping, appartement, huurtent Le Marche Italie HuisopdeheuvelDe maand augustus is alweer voorbij gevlogen en de meeste gasten met kinderen zijn weer terug in en naar Nederland. Alle scholen in heel Nederland gaan vanaf maandag weer beginnen.

Vele gasten kwamen, nieuwkomers en "heuvelaars" gasten die al eerder geweest zijn bij ons en gezellige en leuke mix van beide.
We hebben een onvergetelijke mooie zeer warme en zonnige maand augustus gehad op de heuvel.  Er was ook deze maand geen grasspriet op de heuvel te vinden. Voor alle gasten natuurlijk fantastisch om al die weken zulk mooi en zonnig weer te hebben.

Onderstaand een aantal fotos van alles en nog wat op onze heuvel in augustus 2012.


Elke woensdag weer de uitgebreide BBQ met eerst alle kinderen en daarna de ouders.
 Door de kinderen (veel pubers van 12-15 jaar op de heuvel) georganiseerde kinderdisco. Daarvoor moet er wel eerst opgemaakt worden.

Vooraf met zn allen pizza eten en daarna lekker dansen.
 Evert met zijn grote vriend Torben die ff langs kwam.

 Heerlijk een uitgebreide massage van de Anna's en Idanika.
 De muziekquiz, georganiseerd door de pubers waarvoor je je kon opgeven. In groepjes moest je de titel en de zanger/zangers/groep weten. Voor de ouders was dat niet eenvoudig want het was vooral muziek van nu, maar met hulp van de kids werd en fantatiek geroepen.
 
 Er werd fel gereageerd, maar de vakkundige jury bepaalde wie er het eerst
was.

                             

DJ Sem en zijn meiden Femke en Iris.
Ook wekelijks de gezellige en zeer uitgebreide pasta-avonden, waar veel gasten weer hebben gesmuld van Evert zijn kookkunsten.
 
Zondagmiddag voor iedereen patat. Femke en Naoussa regelde het, maar Danielle bakte de patat. Er was weer veel animo..volgend jaar weer??

 
smorgens gezamenlijk de ochtendgymnastiek, een goed begin van de dag.
En bijzonder leuke kindervoorstelling. Maar waar ging het nu eigenlijk over...
We hebben in augustus weer vele zeer warme en zonnige dagen gehad en er werd dus heel veel gebruik gemaakt van ons heerlijke zwembad.

Smorgens genieten van een heerlijk ontbijt met een fantastisch mooi uitzicht.