zondag 28 oktober 2012

Heerlijke dagen in Nederland

Onlangs zijn we een paar dagen in Nederland geweest. We hebben ervan  genoten.
Het begon smorgens al met de uitgebreide ontbijten met diverse soorten heerlijk zacht brood, diverse soorten hagelslag, smeerkaas, leverpastei, Hollandse belegen kaas, filet american, suikerbrood etc. etc. De dag begon dus al heel erg goed. Daarna druk druk druk want als we in Nederland zijn willen we van alles en nog wat zien en doen.


Evert ging naar zijn familie in Noord Holland en ik bleef met de meiden in het zuiden van het land bij mijn zus. Dezelfde avond nog een leuke whiskeyproeverij en de dag erop stapte hij opnieuw in het vliegtuig want samen met een vriend die piloot is mocht hij in de cockpit meevliegen naar Rhodos. Dat was natuurlijk een supergave ervaring om voorin te mogen zitten en te kijken hoe het er in de cockpit aan toe gaat.
De dag daarop verbaasde hij zich over de enorme diversiteit in de supermarkten, wat is daar een groot aanbod van allerlei heerlijke producten te vinden. 's avonds met zijn familie uit eten geweest.
Zelf ging ik met het gezin van mijn zus naar de Efteling wat ook zeer leuk was. De meiden waren er nog nooit geweest en voor mij was het ook zeker 20 jaar geleden dat ik er was geweest. Er waren vele nieuwe attracties bijgekomen die we ook allemaal bezocht en gedaan hebben. Wel helaas lange wachtrijden ivm de herfstvakantie maar het was niet anders. De attracties waren zeker de moeite waard en het weer was ook prima. De dag vloog voorbij.


De dag erop gingen de meiden lekker naar buiten met hun nicht en neef, fietsen, skeeleren naar de school etc. Iets wat bij ons in Italie niet mogelijk is. We troffen het met het heerlijke zonnige weer. Daarna met zn allen op de fiets naar het winkelcentrum om daar wat te shoppen en toen terug naar huis want ...... Samen met mn zus had ik kaartjes voor het concert van DoeMaar in Gelredome. We waren er op tijd en stonden vlak vooraan op het veld en konden zo de "oude" mannen van DoeMaar heel goed bewonderen. We hadden er helemaal niet opgerekend dat we zo ver vooraan zouden kunnen staan dus dat was extra leuk natuurlijk. Even helemaal heerlijk terug in de tijd, lekker dansen  en meezingen op de liedjes van DoeMaar. Het was een superconcert. We hebben ook daarvan super genoten.


De volgende dag de koffertjes weer ingepakt en met de trein naar Den Bosch, daar kwam Evert ons met de auto ophalen om door te rijden naar Arnhem voor een echte "Heuvelaarsmiddag/avond". Een aantal gezinnen welke al diverse jaren bij ons op de heuvel hun vakantie doorbrengen hadden een gezellige middag/avond georganiseerd. Wat was dat leuk om nu eens de gast te zijn en iedereen weer te zien maar dan in Nederland. Iedereen had wat lekkers meegenomen en het was erg gezellig. We hebben zelfs geslapen bij de gasten en dat is natuurlijk helemaal speciaal zo zien wij waar en hoe zij wonen in Nederland.

De dag erop naar Leersum waar mijn moeder haar verjaardag vierde met de hele familie. Leuk dat iedereen er was. Met de paardentram een rit gemaakt door de prachtige landelijke omgeving, daarna OudHollandse spelletjes gedaan en toen met zn allen naar De Wok. Daar is van alles en nog wat te eten en dat hebben we dan ook gedaan. De meiden hebben heerlijk met hun nichten en neven bijgekletst en wij hebben uiteraard ook volop genoten van de familie.

De volgende nacht ons bed uit want om 6.40 uur vertrok ons vliegtuig weer naar Italie. De paar dagen Nederland zitten er weer op. We hebben er van genoten, het was ontzettend druk maar ook ontzettend gezellig. Allemaal enorm bedankt!!!!