zaterdag 3 november 2012

Castelfidardo stad van de accordeon



Op vrijdag 2 november gingen we samen met de meiden er een dag lekker op uit. De meiden hadden vrij van school ivm allerzielen waar op deze dag alle overledenen worden herdacht.

Het zou mooi zonnig weer worden en dat werd het ook. Temperaturen van 23 graden hebben we gehad, heerlijk. We hadden 2 caches opgezocht via de website www.geocaching.com . De caches waren verstopt in de plaats Castelfidardo, een plaats richting de Adriatische Kust. We lazen leuke en interessante informatie over dit mooie stadje en waren wel erg benieuwd geworden.

Castelfidardo heeft veel met Fisarmonica oftewel accordeon te maken. Er zijn fabrieken van 28 verschillende merken accordeons. Paolo Soprani is oprichter van de Italiaanse accordeon industrie en was burgemeester van Castelfidardo.


Elk jaar in september is er een groot Internationaal accordeonfestival. Tevens is er een International museum van de accordeon.
Het stadje ligt bovenop een heuvel met prachtig uitzicht, gezellig plein, winkeltjes, barretjes etc. 






Dicht bij het historische centrum is het prachtige Nationaal Monument van Castelfidardo gebouwd aan het begin van de 20e eeuw door de beeldhouwer Vito Pardo ivm de slag van Castelfidardo op 18 september 1860, die beslissend was voor de eenheid van Italie.

Het is een prachtig mooi aangelegd stadspark met een leuke speeltuin voorzien van diverse glijbanen, schommel, wipkip etc.
De caches hebben we niet gevonden, maar dat ligt vast aan ons en niet aan degene die het verstopt heeft. Op de website van Geocache heeft iedereen de caches tot nu toe gevonden dus volgende keer toch nog beter zoeken of de foto van de spoiler even uitprinten zal ook vast helpen....
Wij hebben door deze caches wel weer een nieuwe leuke interessante plaats gevonden om aan onze gasten door te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten