maandag 11 februari 2013

Van Crispiero naar Serrapetrona

Zondag 10 februari 2013 zijn we naar het dorpje Crispiero gereden. Dit dorpje ligt op 611 meter boven de zeespiegel en behoort bij de gemeente Castelraimondo in Le Marche Italie. Het heeft hier de afgelopen dagen gesneeuwd en het zag er werkelijk schitterend uit. We zijn door het dorpje gereden en hebben de kronkelige prima geasfalteerde weg richting Serrapetrona gereden. Het heet niet voor niets La strada Panoramica!
De vele zonnepanelen waren nu besneeuwd, maar de zon deed gisteren zeer zijn best om de sneeuw te laten smelten.
Er stond even naar beneden een enorm groot pand, wat duidelijk nooit is afgemaakt. Het lijkt erop dat het een hotel had moeten worden, met schitterend uitzicht.
Ook is er nog een 'Osservatorio Astronomico' maar door de enorme sneeuw konden we daar nu niet naartoe lopen of rijden want het ligt een stuk hoger. Maar in het voorjaar gaan we zeker nog even een kijkje nemen wat hier te doen en vooral ook te zien is.
Als je dan weer verder rijdt ga je tussen de bergen door naar beneden. De route is schitterend en onderweg langs het dorpje Castel San Venanzo zie je aan je linkerkant nog een mooi kerkje staan. Door de sneeuw konden we het kerkje niet bezichtigen, maar ook van buiten zag het er al heel erg mooi uit. We kunnen deze prachtige route zeker aanbevelen bij onze aankomende gasten die willen genieten van een schitterend uitzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten