zondag 5 februari 2012

4 febr niet meer naar de openbare weg Italie Le Marche

 Sinds 4 februari kunnen we ook niet meer naar de openbare weg toe lopen. Er ligt op ons pad van 400mt ongeveer 1,5 meter tot 2 meter sneeuw en daar kun je niet zo maar even overheen lopen. Je zakt er helemaal in weg.Dat geeft een akelig gevoel, want als er iets is kunnen we dus niet naar de weg toe komen en andere kunnen niet naar ons toe komen. We zijn totaal geisoleerd momenteel. Gelukkig hebben we ook niets en is er ook nog steeds voorraad kwa eten en drinken in huis. De electriciteit valt regelmatig uit, maar na 1, 2 of 3 uur gaat het gelukkig steeds weer aan. We hebben een generator dus mocht het voor langere tijd uitvallen kunnen we die aanzetten maar dat is dan echt voor de koelkast/vriezer en niet voor andere zaken. We zitten hier nog wel een paar dagen vast, want de voorspellingen zijn nog steeds sneeuw, vriezen en nog meer sneeuw. De scholen zijn voorlopig ook gesloten. We vermaken ons met zn viertjes thuis met een spelletje, tv, computer, wii, lezen, make-uppen, knutselen en gaan ook elke dag een paar keer naar buiten om ons steeds maar weer te verbazen over de enorme hoeveelheid sneeuw die er ligt. We hebben zoiets nog nooit gezien, zo ongelovelijk veel sneeuw. Hieronder volgen nog veel meer fotos. Voor de ramen en deuren hebben we planken etc. geplaatst zodat de sneeuw niet naar binnen komt. Op het dak van ons huis ligt een enorme pak sneeuw...als dat ons oude huis maar volhoudt...


De trampoline is ingegraven! maar dan wel met sneeuw alleen de springmat is nog te zien, de rest is verdwenen onder de sneeuw. Ook het zwembad is inmiddels niet meer te zien.

Evert heeft een hutje gemaakt voor de generator, mocht de stroom echt helemaal uitvallen. Elke dag vegen we een paar paadjes naar belangrijke deuren (houtopslag, vriezer, voordeur) schoon zodat we daar kunnen komen.





Elke dag moeten ook de koppen van de schotels voor tv ontvangst van de Italiaanse en Nederlandse tv schoongeveegd worden, anders hebben we geen ontvangst op de tv ivm de sneeuw.

Op deze cm staat 80 cm., maar inmiddels is er nog meer gevallen en ligt er op ons pad, waar we niet bij kunnen komen zeker 1,5 mt waar je totaal in wegzakt.


We proberen om via het weiland van onze buren naar de openbare weg te komen, maar ook daar zakken we volledig in weg. We gaan het vandaag 5 febr. opnieuw proberen.

Hierboven blijft natuurlijk een plaatje, prachtig al die sneeuw!
Ons pad van 400mt naar de openbare weg toe is volledig ingesneeuwd tot zeker 1,5 mt hoogte en zeer zachte sneeuw waar je volledig inzakt. Het sneeuwt wordt door de wind op ons pad gewaaid.
Het terras van appartement Gufo is helemaal ondergesneewd, zelfs de plantenbakken zijn niet meer te zien.

Achter ons huis is alles ook helemaal ondergesneeuwd. Je kunt 1 lampje (klein puntje aan de rechterkant vlakbij de bomen)  naar ons terras (partytent, bbq, diners) nog net boven de sneeuw zien.

Op de afvalbakken, maar ook op het dak van ons huis ligt een enorme hoeveelheid sneeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten