donderdag 9 februari 2012

Ook genieten van de sneeuw Le Marche Italie

Ondanks het feit dat we de sneeuw wel kunnen weg kijken, proberen we er met zn viertjes toch het beste van te maken. We hebben tenslotte geen keus en zullen helaas nog wel een paar dagen thuis moeten blijven. We raken zo langzamerhand wel wat verveeld en willen wel weer ons eigen ding doen, zoals werk en zelfs ook school. In ons enorme huis is er slechts een ruimte verwarmd met de houtkachel, de rest van het huis is zeer koud. Dat is dan weer een nadeel in de winter van die enorme dikke muren. In de zomer natuurlijk super! Gisteren zagen we 4,5 graden in de hal! brrrrr dat is heel koud...We zijn nu al weer 10 dagen rondom de Heuvel. De wasmachine doet het niet meer (water is bevroren), het pad naar de openbare weg wordt nog niet opgeruimd en na 2 dagen ff genieten van de sneeuw omdat het eindelijk eens niet sneeuwt, wordt er vanaf morgen weer flinke sneeuw voor een paar dagen verwacht. De meiden zijn al bijna 2 weken thuis, de scholen blijven gesloten voorlopig. De noodtoestand is in verschillende plaatsen om ons heen afgekondigd en het leger is ingeschakeld om mensen uit hun huizen te bevrijden.  Om een stel mensen uit Elcito te halen hebben we het leger gezien met een zgn snowcat gaaf spectaculaire machine. Ook hebben we gister aan het eind van de dag een grote sneeuw frees gezien deze stond bij de ingang van ons pad diesel te tanken vanuit een hulp voertuig.
Twee grote V8 motoren die de dit heel bijzondere voertuig voorruit bewegen deze zuigt als het ware de sneeuw op en spuugt dit via hele grote buizen aan de zijkant weer weg, en maakt zo de weg begaanbaar.










 Heerlijk donderdag 9 februari zon! dat levert natuurlijk prachtige plaatjes op. Castel San Pietro


 Elcito is ook helemaal in de sneeuw.


 Vandaag voor het eerst boodschappen gedaan. Er was maar weinig te verkrijgen in de supermarkt want die worden ook slecht bevoorraadt. Terug moesten we alle boodschappen weer lopend via het weiland van onze buurman (400mt lang) en door de enorme sneeuw naar ons huis brengen. Gelukkig zijn de meiden groter en kunnen ze ook wat dragen. Na een aantal malen heen en weer was alles eindelijk in huis... zodat we weer een paar dagen verder kunnen. Wat een gedoe..



Vandaag heeft Evert een heleboel sneeuw van ons dak gehaald. Het is echt een enorme laag en het beangstigd ons, want het is tenslotte een zeer oud huis. Vanaf morgen wordt er weer heel veel sneeuw verwacht voor een paar dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten