dinsdag 27 december 2011

De levende kerststal in Genga Le Marche Italie

Elk jaar op 2e kerstdag, 26 december en op 6 januari  is er in het plaatsje Genga in het midden van Le Marche Italie een grote levende kerststal te bewonderen. Het plaatsje Genga ligt vlakbij de Grotten van Frasassi. De auto moet je ook op de parkeerplaats van de Grotten van Frasassi plaatsen waarna je met overvolle bussen naar de desbetreffende locatie vervoerd wordt. Dan is het wachten en wachten...want er zijn vele honderden mensen voor je die dezelfde prachtige kerstvoorstellingroute willen lopen.
Gisteren 26 december was het heerlijk weer dus het wachten was niet echt heel erg. Aan het begin van de wandeltocht krijg je heerlijke warme rode wijn (soort van Gluhwijn), daarna worden er in de diverse bergwanden oude ambachten uitgebeeld. Vissers, ijzersmeden, brood bakken, mandjes vlechten etc. etc. Als je uiteindelijk bovenaan uitkomt is er in deze bergwand een prachtige kappel gemaakt met daarachter een enorme ruimte waar nog veel meer oude ambachten uitgebeeld worden, maar ook het verhaal van de uiteindelijke geboortje van Jezus. Want die laatste, het kindje Jezus, is ook echt aanwezig samen met zijn papa en mama (Maria en Josef), de os en de ezel, 3 koningen etc. De hele toch is echt prachtig om te zien en vele duizenden bezoekers komen jaarlijks naar Genga toe om deze kerstvoorstelling te bekijken. Er doen ongeveer 300 figuranten mee aan deze voorstelling.
Voor ons was het de derde keer dat we de voorstelling bezochten maar het blijft de moeite waard, zeker ook omdat onze vrienden de voorstelling nog niet eerder hadden gezien.
Het begint rond 15.00 uur  tot ong. 19.30 uur. Prijs is 5,00 euro per persoon en kinderen tm 10 jaar zijn gratis.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten